Eredivisie voor elkaar: matchen

 in hulp

De Eredivisie CV toont haar maatschappelijke gezicht in Corona-tijd met een nieuw initiatief: Eredivisie voor elkaar. Het nieuwe platform zet de verbindende kracht van voetbal om naar vraag en aanbod van hulp voor hulpbehoevenden.

Wat te doen in een periode waarin Eredivisie-voetbal niet tot de mogelijkheden behoort? Die vraag hield Aukje Geubbels, MVO-projectmanager bij de Eredivisie CV, bezig toen de Corona-maatregelen de competitie stil legden.

NL voor elkaar
Naar het voorbeeld van het landelijke vrijwilligersplatform NL voor elkaar stond korte tijd later www.eredivisievoorelkaar.nl online. Aanbieders en behoevende van hulp vinden elkaar op dit platform door middel van matches. “Wij zetten de kracht van voetbal en onze landelijke dekking in om maatschappelijk een bijdrage te leveren in deze periode”, vertelt Geubbels.

In samenwerking met de achttien Eredivisieclubs probeert de Eredivisie CV meer bekendheid aan het project te geven. “Wellicht dat het platform in de toekomst kan blijven als plek waarop bijvoorbeeld ouderen iemand kunnen vinden om samen naar Eredivisie-wedstrijden te gaan”, gaat ze verder.

Bingo met Ron Vlaar
Het platform toont binnenkort meer over concrete maatschappelijke initiatieven van de clubs en spelers. Van Ron Vlaar bijvoorbeeld. De AZ-verdediger speelde deze week een potje bingo met bewoners in een Alkmaars verzorgingstehuis. Willem II-aanvoerder Jordan Peters belt met oudere seizoenkaarthouders van de Tilburgse club om een praatje met hen te maken.

Trainer Hans de Koning (VVV) gaat dineren met de OldStars van de Limburgse club. FC Emmen-middenvelder Anco Jansen kruipt in een digitale trainingsomgeving van FC Emmen om de Drentse achterban te bereiken voor een training.

Eredivisie voor elkaar

Eredivisie voor elkaar

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *