OldStars Radio

Gym met Wim, huisdichter Xander van der Drift, een virtuele toer door een sportkantine. Een warme stem van Eric Hurink en nieuwsbulletins van onze Tamara Bok. Dit alles is verpakt in een nieuw mediaproduct van het Nationaal Ouderenfonds: OldStars Radio.

De OldStars doelgroep staat voor sportieve verbinding op oudere leeftijd: ontmoeten, meedoen, bewegen en zelfredzaamheid rondom innovatieve spelvormen voor 55-plussers. Het snelgroeiende walking football kreeg opvolging met OldStars voor walking tennis, walking basketball, walking rugby, walking hockey, walking handball, walking korfball en walking tafeltennis.

Betrokkenheid van de doelgroep
Hoe verbinden we de doelgroep in een social distance-samenleving, waarin OldStars-evenementen uitgesloten zijn?

Het Nationaal Ouderenfonds greep deze vraag bij de keel en kwam met het idee van een podcast voor de OldStars. Het opvallende aan de productie? Het grootste deel van de productie verzorgt de doelgroep zelf. Het succes van OldStars kent met de productie een innovatief vervolg in tijden van crisis. Acht afleveringen in de podcast-serie zitten er inmiddels op.

Nieuwslezeres Tamara Bok
Wij zijn trots dat de stem van Tamara Bok de afleveringen halverwege afbreken voor een van de vaste prikken van de producties: nieuws. Luister hier naar haar Goede Vrijdag-bulletin voor OldStars-radio.

De serie geeft de verbinding in de doelgroep een nieuwe, digitale dimensie. Concreet? Een van de eerste uitzendingen schonk aandacht aan de virtuele trainingen die de PSV OldStars volgen. Vrij simpel, door collectief in te bellen naar het videocommunicatie-programma Zoom.

De uitzendingen van OldStars Radio zijn te beluisteren via www.oldstars.nl, Spotify en Anchor FM. Wil je meer lezen over onze eerdere producties voor OldStars? Klik hier.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *